Фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова подготвя празничен концерт за 3 март. Талантливата

...
Фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова подготвя празничен концерт за 3 март. Талантливата
Коментари Харесай

Ваня Вълкова с празничен концерт за 3 март

Фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова приготвя празничен концерт за 3 март. Талантливата изпълнителка е решила да направи лайф концерт и да го излъчи в  канала си от 19 часа българско време.

„ Ние, музикантите, имаме мощна потребност да пеем и да музицираме. Вярвам, че и хората, които обичат хубавата музика, също им липсва това да я слушат “, споделя Ваня.

Изборът на датата 3 март, не е инцидентен – националният празник на България, а какво е български празник без хубавата българска музика.

Музикантите, които ще вземат присъединяване в концерта, са от оркестър „ Лира “ от Добрич - Емил Халачев - акордеон, Калин Стоянов - гайда, Дамян Димов - дудук. Част от орк. ”Малди тракийци ”, с които работят от дълги години по сватби и събори - Божидар Стрехин - кларинет, Йовко Станчев - ударни принадлежности, Александър Тодоров – клавир. Не на последно място Ради Данков - бас китара и Ивелин Божанов - темп китара. За положителния саунд провинен е Венелин Башев.

„ Вярвам,че ще успеем да доставим положително празнично въодушевление измежду публиката!  Хубавото е, че всеки ще може да го гледа в комфортно за него време, а дай Боже скоро да имаме опция да пеем и онлайн, пред аудитория, тъй като всички имаме потребност от това! “, споделя фолклорната певица. 

Ваня Вълкова е родена в Добрич. Едва на 4 годишна се изявява  на сцената с надпяване, а на 9 започва да свири на гъдулка. Завършва приблизително музикално учебно заведение в Котел и Академия за музикално-танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Участвала е голям брой състезания за национално пеене и гъдулка. Носител е на премия „ Приз ” в състезанието „ С песните на Вълкана Стоянова “ - 1995-а и състезанието “С песните на Иван Георгиев ” -1997-а. Първа премия в гъдуларски конкурс в Гълъбово - 2000-а и други.

Записва с разнообразни музиканти и оркестри, има записи във фонда на БНР и 3 независими албума с авторски песни. Учасва в план „ Гласове от Изтока “ с група „ Арифа “, с които има голям брой концерти в Нидерландия, Англия, Гранция и други Записвала е и български национални песни с „ Биг бенд “ в Амстердам, които се излъчват и по БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР